BAHAN A
- Hati ayam 1 kilogram
- 5 sudu kicap pekat
- 4 sudu sos cili
- suku cawan air
- 3 sudu minyak masak
- 2 biji bawang besar dihiris gelang
- Garam/ bahan perasa secukupnya
BAHAN B (untuk dikisar)
- 6 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 1 inci halia
- 5 batang cili kering
CARA MEMBUAT
1. Panaskan minyak masak serta tumis bahan B yang dikisar sehingga naik bau.
2. Masukkan hati ayam yang telah dibasuh.
3. Masukkan air serta 5 sudu kicap pekat dan sos cili sehingga mendidih.
4. Masukkan bawang besar yang dihiris gelang.
5. Gaulkan serta masukkan Garam/bahan perasa secukupnye.
6. Sedia dihidangkan.
HATI AYAM MASAK KICAP
Reviewed by drawing technique
on
9:10 AM
Rating: